2006-09-19

Birka nép


Magyarország, Thaiföld. Az időpont, a cél ugyanaz, a módszerek mások.

Míg Thaiföldön katonák vették kézbe az irányítást, addig Magyarországon SENKI.
Tegnap éjjel egy csapat birka "bevette" az MTV székházat a rendőrség bénázásának következtében. Igen, birkák, hiszen miután elérték céljukat (amit ki tudja, hogy ki tűzött eléjük), és beözönlöttek az épületbe, csak lézengtek, nem tudták miért is vannak ott. Igen, mint egy birkanyáj pásztor nélkül. Ilyen a magyar tömeg, szüksége lenne egy pásztorra, aki irányítja őket, aki megmondja, hogy mit csináljanak. Mert enélkül csak a lézengés marad, a törés-zúzás, skandálás, futball-hangulat ("U.A. anyád, U.A. anyád...").
Szerintem ha tegnap este valaki nekiállt volna kiabálni, hogy "gumimaci", akkor mindenki nekiállt volna kántálni, annyira nem tudták, hogy mit is keresnek ott, meg hogy hol is vannak. Ja, hogy nem csak hörögni, törni-zúzni vagyunk itt? Nem a focimeccsre jöttünk?
Mindegy, azért szedjük föl a macskakövet, meg gyújtsuk föl azt az autót, minek van ott... Míg a többség a háttérben békésen fényképezgetett, addig a kevesek jól megruháztak jópár rendőr-gyereket, akik szintén nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. Ők nem azért mentek rendőrnek, hogy bevessék őket, ők nyugis állásra vágytak, ahonnan fiatalon szép nyugdíjjal leléphetnek. Meg amúgyis... Minek csinálnának bármit is, amikor magukra hagyták őket a fejesek?
Szóval ilyen, amikor az egyik nyáj találkozik a másikkal, és az egyik felülkerekedik, de célja nincs.
Ezzel szemben Thaiföldön ugyanezen cél érdekében előszedték a lezsírozott tankokat, és bár azon kívül, hogy kivonultak nem tettek semmit, de máris jobban figyelnek rájuk. Szerintem el is érik céljukat.
Itt? Ki tudja? Talán kéne egy juhász...
Beeeeeeeeeeeee!!!

1 Comments:

Blogger Gr4ss blog said...

Tomcat-et meg elvitték a lakásáról a rendőrök...

15:37  

Megjegyzés küldése

<< Home