2006-09-10

Schumacher is out.



Végetért egy korszak.
Egy korszak, ami bárkit megkérdezve más és más volt, van aki így látja, van aki úgy.
Shumacher visszavonul.
Kár? Végre? Ki-ki nyilatkozzon meglátása szerint.
Az azonban vitathatatlan, hogy elért mindent, amit csak el lehet érni a F1 berkein belül. Volt már lenn, és volt a csúcson, bejárta "Tolnát- Baranyát". Jellegzetes figurává nőtte ki magát, akinek neve egyet jelentett a Formula 1-gyel.
Az, hogy mikor hogy nyert, az más lapra tartozik, sokszor nem volt egyenes, sokszor nem megérdemelten aratott diadalt. Sok mindent megengedett és elnézett neki a szakma, amit másnak nem, sokszor kivételezettnek érezhette magát, néha a szabályok ellenében is. Ismerte, és kihasználta a kiskapukat, különös érzéke volt hozzá. Ennek ellenére le kell szögezni, hogy őstehetség, győzelemre született, ennek rendelt alá sok mindent. Rengeteg munkával épített fel mindent, amit elért.
Jövő évi eltűnésével én mégsem látom, hogy akkora űrt hagyna maga után. A Tiffosik a Ferrari szurkolói, új hőst kapnak maguknak Schumacher helyett, a szurkolásuk, vallásuk töretlen maradhat. Az átlag szurkolók pedig mindig amellé állnak, aki a legtöbbször nyer. Példa rá, hogy míg 2004-ben a Hungaroringen a többség Ferrari-pirosban pompázott 2005-ben bekékülni látszott a lelátó. Kivétel ezalól az igazán megszállottaknak, vagy azoknak, akik nem a győzelmek száma miatt választanak maguknak hőst a F1-ből. Ők igazi F1 rajongók, nem "divatmajmok".
Mindent összevetve úgy érzem, hogy nekem nem fog hiányozni a Schumacher-mizéria.

Persze majd lehet, hogy ott és akkor visszatérek rá, megkövetek mindenkit.
Addigis: Viszlát, és kösz, Michael!

2 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Köszönöm a dícsérő szavakat! :)

15:37  
Anonymous Névtelen said...

Végre elhúztál, legalább most már csak rám figyelnek a családból!

15:41  

Megjegyzés küldése

<< Home