2007-02-06

Csesszük szét ami jó!

Megjöttek a favágók.
Már három éve kísérem figyelemmel azt a barbarizmust, amit a város fáival tesznek, nevezetesen, hogy úgy megcsonkítják őket, hogy szerencsétlen fa 3-4 év alatt se heveri ki. Állagmegóvásra, vagy mi a francra hivatkozva metszik a fákat. Ez nem is lenne rossz, ha metszenék, nem kaszabolnák, ha a munkára felvett "munkásoknak" nem az lett volna az egyetlen kérdésük a felvételi lapon, hogy "Tud ön működtetni egy láncfűrészt?". De sajnos ez volt az egyetlen, mert hogy növényekkel soha nem foglalkoztak, az biztos. Szépérzékük nincs, arról ne is beszéljünk, esetleg utálják a munkájukat és azért csinálják így. Megmondaná valaki, hogy hol van a logika abban, hogy egy fa combnyi vastag ágait levágják a törzstől 30-40cm-re? Ja, és ez jó a fának, egészséges lesz tőle. (meg szép is, mi?)
Szóval ma ideértek, és nekiestek a 18 éve békésen hajtó fenyőfáknak a ház előtt. Aztán persze fel voltak felháborodva, amikor apám néhány keresetlen szóval arra kérte őket, hogy "húzzanak innen, de nagyon gyorsan". Az okos ember azzal védekezett, hogy azért vágják le az alsó ágakat, mert zavarják a közvilágítást. -"Akkor tőből kéne, haver, mert a fölső ágak takarják!" Erre a jóember nekiállt ijesztgetni, hogy "Majd ő jól följelent minket". Naja, már egy favágó is hivatalos ember, nem? Jöjjön ki bárki, de a fákat, amiket valaha az első lakók közösen ültettek nem hagyjuk.
A végén azért elkotródtak, remélem végleg.

1 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Valaki ezeknek is kiadja a munkát, nem? Vajh ki lehet az az okos tojás? Remélem az ő háza előtti fenyőit is megnyírják!!

17:57  

Megjegyzés küldése

<< Home