2007-04-16

Kaland & evészet


A hétvégén volt szerencsém ellátogatni Kecskemétre CsaZo barátom vívás versenyére.
Kecskemétre, ahol mindig este van. Ez úgy értendő, hogy a várost szinte csak este láttam, ugyanis a sportcsarnokba reggel érkeztünk, és szervezési hibák folyományaként csak este jöttünk ki. Szóval egész nap gumimacikon és csokidrazsén éltünk, de estére nagy vacsorát terveztünk. Ellátogattunk a Vén diófa étterembe, ahol óriási adag ételt tüntettünk el.
Ha igazán jót akarsz Kecskeméten enni, akkor mindenképpen less be ide és rendelj egy erdélyi fatányérost és/vagy egy vén diófa tálat (mindkettő két személyre méretezve!) Igen, ez itt a reklám helye. A kiszolgálás elsőrangú, az étel remek, csak ajánlani tudom.
Hazafelé útba ejtettünk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot, ami egy magyar számára kötelező. Aztán végleg haza indulva rátaláltunk "A HELY"re, Mélykúton a Béke étteremre. Teljesen véletlenül tévedtünk be a fent nevezett helyre egy egyszerű okból kifolyólag: minden más zárva volt addigra, nem volt hova betérni útközben vacsorára. Szóval mi betévedtünk, és gyanúsan olcsón gyanúsan pazar vacsorát ettünk gyanúsan kifogástalan kiszolgálással. Hárman ettünk kétfogásos vacsorát (értsd levessel), és összesen 3435HUF-ot fizettünk. Itthon ebből kb. három pizza jön ki, és azt is csak elédlökik, majdhogynem "Itt van-e, zabálj!" felkiáltással. És itt? Udvarias kiszolgálás, finom étel nevetségesen olcsón.
Szóval nagyokat ettünk mindkét helyről csak jót tudok mondani.
Az utazás jól sikerül kivéve egy momentumot: visszafelé elénk ugrott egy őz, és sajnos elcsaptuk. Túlélte, pár perc múlva elmenekült (mikor kiheverte az ütközést), de az autó eleje kicsit megtörött.
Ezt azért kihagytam volna...

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Links to this post:

Link létrehozása

<< Home