2007-08-02

Nem értjük a street art-ot...


Budapesten a műfaj egy kicsit továbblépett a matricás- stenciles- festős formátumból: egyre több közlekedési jelzőlámpának ragasztanak szemet- szájat.
Smiley. Igen. Mosolyogj!
"Jámbor Béla, a Vilati-Sbh Kft. értékesítési vezetője szerint kifejezetten megengedhetetlen a jelzőlámpák ilyen átváltoztatása, sőt, bizonyos esetekben balesetveszélyes is lehet, ha például olyan lámpára kerül szem és száj, amin például más jelzés, nyíl vagy piktogram is van. A teli sárga lámpák esetében persze kisebb a kockázat, de Jámbor Béla szerint azokat is mihamarább meg kell tisztítani, és tesznek is lépéseket annak érdekében, hogy eltűnjenek az illegális szmájlik." (Forrás: index.hu)

Kedves Jámbor Béla... Fogalma sincs arról, hogy miért csináltak ilyet emberek, igaz? Nem hallott még a street art-ról. És azt hiszi, hogy ezek mind destruktív huligánok, igaz? Meg olyan hülyék is, hogy nyilas/piktogramos sárga lámpából csinálnak smiley-t... Egyátalán tudja, hogy mi az a smiley, és hogy néz ki?
Tessék talán megnézni a rögtönzött szavazást a fenti oldalon... Jó, tudom, hogy illegális, de mások nem vették különösebben zokon a jelenséget, még talán tetszik is nekik. És talán még a biztonságuk sincs veszélyben, hiszen a sárga lámpa attól még jól láthatóan világít. A piros, meg a zöld meg zavartalan.
Ne féljünk ennyire az újtól. Jó, nem azt mondom, hogy ragasztgassuk össze a lámpákat, mert ne. De ha megvolt, akkor nevessünk egyet, takarítsuk le, és emlékezzünk rá, hogy volt ilyen is.
Jó volt, STREET ART!

Címkék: ,

0 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home