2007-09-26

Wormsday #15

Tegnap este került megrendezésre a 15. Wormsday Noresz-szel és Attilával kiegészülve. Ez alkalommal nem rendeltük az ennivalót (pizza), hanem felavattuk az anno Bécsben vásárolt wokot. Választásom egy thai ételre esett, amit a külföldi alapanyagok hozzáférhetősége miatt a következőképp valósítottunk meg:

Thai csirke bazsalikommal
===================
(6 személyre)

Hozzávalók:
------------
1.5dl étolaj
1kg csirkemell filé
3 gerezd fokhagyma (durván felvágva)
1 halászlékocka
3 csomag fagyasztott bazsalikom (90g)
2 evőkanál cukor
2-3 chilli
1dl víz

Elkészítés:
-------------
A megtisztított csirkét kb 2x2cm-s kockákra vágjuk.
Az étolajat wokban felhevítjük, majd a fokhagymát aranybarnára sütjük benne (kb. 10s)
A bazsalikom 2/3-át és a chilliket is beledobáljuk, majd kb. 1 percig kevergetve sütjük.
A csirkét hozzáadva további 3 percet sütjük a keveréket, majd a vízben elkevert halászlékockát, a cukrot is beletesszük, és addig pároljuk, amíg a leve besűrűsödik (kb. 5 perc)
Hozzáadjuk a bazsalikom maradékát, és kb. 5 perc után lehet is tálalni a művet.

Eredetileg párolt rizzsel ajánlották, mi üvegtésztával és édes chilliszósszal ettük.

A sütés- főzés eredménye jól sikerült (el is fogyott rögtön) , a hangulat remek volt, jöhet a következő.

Címkék: ,

0 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home