2007-10-15

Vásároltam két könyvet

Cherubion alkonya I. - Cherubion prófétája
Cherubion. Európa katasztrófák által eltorzított párja egy másik valóságban, mutáns utódfajok lakta kontinens. Ingatag békéjének egy titokzatos próféta felbukkanása vet véget, aki szent háborút hirdet egy rég letűnt kor isteneinek nevében. Hadjárata felszítja a Cherubion népei közt parázsló ellentéteket, és a kialakuló hatalmi játszma közepette csak kevesen ismerik fel, hogy minden tettük a rettegett Éjkorszak visszatértét sietteti. Katonák, hadurak, kereskedők, alakváltók küzdenek céljaikért egy világban, ahol a mágia együtt létezik a modern technika vívmányaival. A kétkötetes "Cherubion alkonya" Jeffrey Stone nagy sikerű Éj- és Hajnal-trilógiájának folytatása, ám azok ismerete nélkül, önállóan is élvezhető regény.

Cherubion alkonya II. - Cherubion keselyűi
Az Alkony Prófétájának nem állhatta útját sem mágia, sem fegyver, de az árulás ellen még az ő ereje is kevésnek bizonyult. A Monarakh ellen vezetett hadjárata elbukott. Időközben fény derült a titokra is, miszerint az Éj félistenei közül kettő - Melan és Choler - lélekurnák foglya egy távoli völgyben. A humán seregek a megátkozott Asherron-folyón átkelnek Haidesbe, hogy kiszabadítsák Melant. Odaát azonban a cholerita királlyal, a xinaffá vált Siamun Menkaurával kell szembenézniük. Miközben Cherubion hatalmai elkeseredetten csatáznak Melan, Choler és Sang nevével a zászlaikon, valójában egyikük sem tudja, mit is jelent majd, ha a három felsőbbrendű lény újra a halandók között jár. Azt pedig még kevésbé, származik-e abból haszna bárkinek, ha megint az istentriász formálja Cherubion sorsát...


Örülök, hogy visszatérhetek Cherubionba, az annyiszor olvasot Éj- és Hajnal- trilógiák színhelyére. Anno itt kezdtem el Nemes István (Jeffrey Stone, ill. John Caldwell) jóvoltából szeretni a magyar fantasyt. Máig azt vallom, hogy ha a Káosz- ciklust, vagy az Éj- Hajnal-trilógiát Gyűrűk ura igényességgel filmre vinné valaki, akkor simán lekörözné mind a Gyűrűk urát, mind a Harry Potter- sorozatot. A változatos helyszínek, pörgő cselekmény, a karakterek sokfélesége csak előnyére válik a történetnek, összefogja és nem elaprózza azt. TÖKÉLETESSÉ teszi.

Címkék:

0 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home