2008-09-03

Chef bácsi

Ma megint főztem :)
Valamikor régebben vettem két csomag fagyasztott fekete kagylót (amire latinul is fel van írva a neve, aszerint meg zöld kagyló - Perna viridis). Szóval az alapanyag adott volt, csak receptet kellett találni hozzá, én egy "Olasz-stílusú kagyló" című receptet választottam:
Hozzávalók (400g kagylóból kiindulva minden negyedelődött):
1.5kg kagyló
3/4dl olíva olaj
1 közepes kockára vágott hagyma
6 gerezd zúzott fokhagyma
3 érett paradicsom apróra vágva
egy kis csokor apróra vágott petrezselyem
2.5dl száraz vörösbor
1 evőkanál feketebors
1 evőkanál oregano
Az olajat felforrósítottam egy serpenyőben, hozzáadtam a hagymát és a fokhagymát és hagytam míg a fokhagyma aranybarnára váltott. Ezután bele a paradicsomot, petrezselymet, a bort, a borsot és az oreganot. Néha megkevergetve rotyogtattam 10 percig (az itteni mennyiségeknél 20-ig kell kb.), aztán hozzátettem a kagylót és lefedtem. Az eredeti recept szerint addig kell párolni, míg a kagylók kinyílnak, de ebben az esetben vártam vele 10-15 percet, és kész is lett. Spagettivel ettük, ami kicsit sok lett a kagylóhoz képest. És tudjátok mit? Tényleg jó volt, magyar embernek annyira idegenül só nélkül is.
Hajrá, kipróbálni!

Címkék:

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Links to this post:

Link létrehozása

<< Home