2009-04-28

Hiszti


Először volt a száj és körömfájás, aztán jött a szivacsos agyvelőgyulladás. Közben néha SARS. És a média nekiállt hisztizni. Így, meg úgy, mindenki meg fog halni szörnyű kínok között. Az épp érintett állatállományt nekiálltak irtani ha kellett, ha nem. Mint  háborúban, inkább haljon több ezer ártatlan, mint maradjon akár egy áruló is. Jó, tudom, a járványok megelőzésében, terjedésük megakadályozásában nincs pardon. De azok, akiket nem érintett közvetlenül a dolog csak azt vették észre, hogy áll a bál, sipákolnak akik erre hajlamosak. Meg persze a kiirtott állatok miatt drágább lett a hús. Aztán szép lassan elült a pánik, hát elő kellett rukkolni valami újjal amitől félni lehet. Tehát kellett a madárinfluenza, amibe aztán tényleg a fél világ fog belepusztulni. Hacsak nem az újabb kiirtott madarak, mert ember csak töredéke pusztult bele annak, mint ahányat egy mezei influenza, meg egyéb mindennapos betegség évről évre elvisz. Madarak kihúzva, most jönnek a disznók. Disznóinfluenza. Ha ez se jön össze, akkor valami csótányköhögés jön, vagy valami ilyesmi. Bár az nem, mert csótányt nem eszik senki, nem lehet pénzt keresni rajta. Az a lényeg, hogy bármi jön, kérjük meg a médiát, hogy mégnagyobb hisztit rendezzen. Mert a népnek mindig kell valami, amitől félni lehet.

Címkék: ,

3 Comments:

Blogger Andi said...

A népnek félelem kell, meg lehetőség a panaszkodásra, az államnak meg ok (esetleg ürügy?), hogy mindig drágíthasson ezt-azt. Így aztán megint lesz ok panaszkodni - az árak miatt. Akkor viszont be kell dobni egy újabb félni- és panaszkodni valót, hogy azzal legyen elfoglalva a nép, tehát jön egy újabb járvány. És ez így megy körbe-körbe, megállás nélkül.
Kabaré az az ország :-D

20:36  
Blogger NilsCo said...

Nem csak az ország, az egész világ.
Kisstílű és mindenkit primitívnek néz. Ha hagyod...

08:09  
Blogger Andi said...

Hm... ebben igazad van. Csak egy primitív embernek nem tudod megmagyarázni, hogy primitív, mert nem érti meg, hiszen primitív :-D Na, itt van az eb elhantolva.

Rendben, nem hagyjuk magunkat! :-)

14:50  

Megjegyzés küldése

Links to this post:

Link létrehozása

<< Home