2009-05-14

Akácszörp


Na, emberek, ha akartok ilyet, akkor tessék most rohanni, az alapanyag még beszerezhető.
Heti receptünk:

Akácszörp

Hozzávalók:

70 dkg akácvirág
5 l víz
3 db közepes citrom
25 dkg akácméz
1.5 kg cukor
1 evőkanál aszkorbinsav

A cukrot meleg vízben feloljuk, majd beledobáljuk a karikára vágott citromokat, beleöntjük a mézet, az aszkorbinsavat, végül hozzáadjuk a megmosott virágokat (nem kell leszemezni, az egész fürtöket).
Két-három napig állni hagyjuk, aztán leszűrve üvegekbe töltjük. Szalicillal tartósítható, amúgy előfordulhat, hogy kiforrva bor lesz belőle, vagy esetleg simán megromlik.

Szóval a dolog tényleg jó, kicsit hasonlít az íze is meg az illata is a mustra. De persze leginkább akácízű (nagy csoda). Ma lett kész az első 5 literes adag, most épp szűrődik. Még kiderül, hogy kell- e még.
Tessék kipróbálni!

Címkék:

4 Comments:

Blogger Gr4ss blog said...

Megyünk tesztelni :)

09:50  
Anonymous Névtelen said...

most kipróbálom először.biztos finom lessz.

19:45  
Anonymous Névtelen said...

jó ízű

16:02  
Blogger NilsCo said...

Örülök, ha jónak találtatott :)

20:43  

Megjegyzés küldése

<< Home