2010-01-06

Értetlen vagyok,


                                                                    Fotó: http://www.iconoclastbooks.com

vagy megvilágosodtam. Más lehetőség nincs.
Az Föld nevű bolygó legsemmirevalóbb állatfajához tartozom. A legprimitívebbhez, amelyik a hitéért öl, amelyik saját elképzelése szerint arra teremtetett, hogy uralkodjon. Érdek, vagy cél nem szükséges. Lényeg, hogy egyenként MINDENKIN uralkodjon, beleértve a legkisebb bogaraktól magán az embernek nevezett söpredéken keresztül magát a bolygót is. Uralkodni, irányítani, eltaposni, kizsákmányolni. A többség csak ül a Televízió előtt és az ontja nekik a színvonalas információt. A híreket, amiken lehet csámcsogni, de értékük, mondanivalójuk nincs, egyszerűen túl kisstílűek. A politikusnak nevezett pásztorok érdeküknek megfelelően terelgetik a birkákat egyetlen célt tartva szem előtt, hogy kipusztítsák a gondolkodni vágyásnak az utolsó szikráját is belőlük elterelve azok saját gondolatait. És persze lehetőség szerint a zseb is duzzadjon. Szóval veszik a híradónak nevezett idiotizmust, bemutatják, hogy hárman belepusztultak a sünvészbe, és másnap már döngetik a birkák a kapukat, hogy tegyenek valamit már, tűrhetetlen a sünvész. Legyen nekik, meg is van az ellenszer, fizess, birka! Hülyének nézlek, irányítalak, te arra vagy. Tudod mit? Nekem most épp nincs pénzem, neked meg szükséged van valamire, amitől boldog leszel. Nem kell? Dehogynem. Nosza, pályázzuk is meg. Nem, nem megcsinálni akarjuk, csak kiosztani a pénzt valami ürüggyel. Ne is figyelj ide, úgyse érted. Mégis? Akkor kapcsold be a TVt, majd ott elmagyarázzuk, hogy nem is érted jól, erről nem így kell vélekedni, hanem így. Meg egyébként is, a politikai ellenfeleknek az anyukáját. Hát nem igaz? Nem, nem azért vagyunk, hogy az ország jobban menjen, a külföld is hülye, az ellenkező irány a helyes, mi merünk arra menni. Vagy erre. Gyere te is! Neked úgy lesz jó.
Nézd a TVt, ott mennek délután jó műsorok, amiket ugyan senki nem néz saját bevallása szerint, de mégis mindenki. Este megnézzük, hogy milyen ordenáré is az, akit errefelé sztárnak mondunk. Ha meguntad, akkor közben van reklám is. Nem, nem a "Hello, Leo", meg nem az, hogy "Igyál tejet!". Szedj gyógyszert, mert különben véged. Fessed be a hajad, mindegy, hogy milyenre, de ne hagyd eredetiben. Van benne szőlőmag-olaj, meg 10 karátos csillogás. Az a baj, hogy 10 karát 2 gramm egészen pontosan. Két grammos csillogás, meg kasmir tapintás. Ez a fontos a hajadnak. Tudod, hogy mi az a kasmir, mit tapogatsz olyankor? Kecskeszőrt. Szuper. Hasonlíts rá! Mek-mek! Ja, és csak hogy tudd, a pH érték sem csak a szádban van, lüke! Olvass utána, hogy mi az!
Ehh, tudod mit? Nekem most lett elegem ebből. Nekem a TVből nem kell híradó, nem kell, hogy megmondják azt, hogy mi a jó, hadd találjam már én meg magamnak. Maradok a sportközvetítéseknél, annyi elég is. Ha valamit tudni akarok, akkor megkeresem az Interneten, mert az arra van, nem csak letölteni mindent. Ha gondolatom van, akkor keresek valakit, akivel megbeszélhetem. Ha problémám van, akkor gondolkodok a megoldáson. Kisstílűséggel nem foglalkozom. Zenét hallgatok, könyvet olvasok, és van, hogy ülök a csöndben.
Élvezem, hogy süt a Nap, ámulok a világűr csodáin, hagyom, hogy a szél fújja a hajamat kasmir nélkül. Csiripeljenek a madarak, akiken nem akarok uralkodni.

Én vagyok a hülye? Ám legyen, vállalom.

Címkék: ,

1 Comments:

Blogger Andi said...

Az a baj, hogy a manapság valóban azt tartják hülyének, aki úgy gondolkozik, ahogy te. Vígasztaljon, hogy csak nézőpont kérdése, hogy ki van a rácson túl... :-)

Az egész életünk és gondolkodásunk sémákra épül. Még nekünk is, hát még azoknak, akik most gyerekek, tinédzserek. Mi még kaptunk gyerekként valamiféle értékrendet, elvárták tőlünk a gondokodást - bár kérdés, hogy azt az értékrendet kaptuk-e, amire szükségünk van, vagy ez is felülvizsgálatra szorul -, a mai gyerekek azonban nem kapnak mást, mint számítógépes játékokat, nem tanulnak mást a szülőktől, mint a tévé bámulását és a minden hülyeség megvásárlását, mert a tévé azt mondta... Jövőjük nincs, mert hogyan lenne, ha hiába tanul, úgysem kap munkát?
Féltem a felnövőben lévő generációt - és féltem magunkat is, a világunkat. Mi lesz, ha majd a felületes gondolkodásra, vagy nemgondolkodásra szocializáltak veszik át országok, a világ irányítását?

Valahol, valamit már nagyon régen elrontottak. Nem érdekel, kik és mikor, az érdekel, mit. És hogy hogyan lehetne helyrehozni. A mostani világunk mátrix, mi bábok vagyunk benne és néhányan úgy irányítanak minket, ahogy akarnak. Vagy ahogy hagyjuk - ez a másik választási lehetőség. Mert nem kötelező bábnak lenni, lehet embernek is.
Vajon a tanult sémáinkból mi a valóban helyes és mi az, amit csak azért adtak - nem a szüleink, hiszen tőlük azt kaptuk, amit ők is tanultak -, hogy könnyebben mozgatható bábok legyünk?

Talán éppen a hozzád hasonló "hülyék" fogják helyrebillenteni az egyensúlyt. Azok, akik nem hagyják agymosni magukat, hanem evésen és fecsegésen kívül értelmes, önálló gondolkodásra is használják a fejüket és tovább látnak az orruknál - vagy a tévénél.

(Elkültem a kommentet és visszadobta a szerver azzal, hogy "Kérésedet rendszerünk nem tudta feldolgozni. Próbálkozz újra."
Na, igen. Ezt én is nehezen tudtam először megemészteni, de minden csak gyakorlás kérdése :-P)

15:37  

Megjegyzés küldése

<< Home