2010-05-02

Szocialista Járműipar Gyöngyszemei 2010

Mint ahogy már emlegettem tegnap részt vettünk Budapesten a Szocialista Járműipar Gyöngyszemei kiállításon. Reggel 1/4 6-kor volt a gyülekező, aztán az öt járgánnyal nekivágtunk. Valahogy furcsa volt az érzés, hogy útközben gyakran integettek, villogtattak nekünk, valószínű, hogy a két Skoda és a három Lada szemet szúrt azoknak, akik kicsit is értékelik az ilyesmit.

Úton
Pestre érkezvén Orsy barátom szekere nekikezdett durrogni, puffogni, eregette a füstöt bőven, aztán egyszercsak megadta magát. Szerencsére az elromlás-esélyes alkatrészekből felkészültünk, így a hibát elhárítva csatlakozni tudott hozzánk a Közlekedési Múzeum parkolójában. Kérem, itt aztán tényleg úgy érezhette magát az ember, mintha pár évet visszarepült volna, tömve volt minden Wartburgokkal, Trabantokkal, Moszkvicsokkal, Ladákkal, Volgákkal, és bár bekeveredett pár nem ex-szoci gépcsoda is, de a hangulatot nem rontották.
Szépen, sorban

Jó volt látni, hogy a mások számára annyira lebecsült régebbi járgányokból nem egyet őriznek olyan állapotban, ami még egy 2-3 éves mostani autónak is becsületére válna. Különlegességnek számítottak például egy jobbkormányos angol rendszámú Lada 1200-es, Trabant limuzin, Volga kombi, valamint házilag átalakított az eredetihez már egyre kevésbé, de részleteiben könnyen felismerhető változatok.
Trabancer

Amikor limuzinról van szó, akkor nem ilyenre gondolsz


"Zúg a Volga"


Jobbkormány, bőrbevonatú tető, mph a kilométerórán, rendszám is gyanús

Mindent egybevetve a kiállítás méltó találkahelye azoknak, akik szeretik a régi típusokat, akik még ma is megnéznek egy-egy olyan gépet, amikkel régen tele voltak az utak, de mára már kikoptak. Ők még mindig becsülik őket.

Címkék: , , ,

2 Comments:

Anonymous peteri@t-online.hu said...

szia jo volt a tali, jok a kepek foleg a jobbkormanyos tetszik mivel az enyem:))))))))))))))
orulok hogy veszed a faradtsagot es keszited a blogod....
csak igy tovabb es eljenek a szoci tipusok

10:44  
Blogger Andi said...

"Azok a boldog, szép napok..." Jó egy kicsit nosztalgiázni ennyi régi autó láttán, és jó látni, hogy vannak, akik megbecsülik a régi szoci típusokat is. Ezek a járgányok ma már történelemnek számítanak, de nekünk a gyerekkorunk emlékei.

21:03  

Megjegyzés küldése

Links to this post:

Link létrehozása

<< Home