2010-07-25

Formula 1 - púder

Ami a mai futamon történt, szerintem az újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a Formula 1 szépen teker lefelé a lejtőn és vannak, akik még löknek is rajta.
Az, hogy 2002-ben az osztrák futamon a két Ferrari az utolsó kanyarban cserélt helyet egymással köpködnivaló volt.Annál is inkább, mivel egy évvel előtte Barrichellonak szintén át kellett engednie a helyét (akkor a másodikat) Schumachernek.Az, hogy a 2003-as brazil nagydíjon nem volt az okos emberek között, aki eldöntse hogy ki győzött, az gyalázat volt.2005-ben Indianapolisban hat autó körözgetett, mert a szabályhozók vaskalaposok voltak, na ez már nevetséges is volt (azoknak nagyon nem, akik kifizették a drága jegyeket).2007-ben Magyarországon Alonso és Hamilton kölcsönösen alátettek a saját csapatuknak, valamint a sportnak, egymást taposták az edzésen jóhírét keltve a fair playnek.2008-ban pedig Piquet-t parancsolták a falnak Alonso győzelmének beáldozandó.
Utána még jó kis sárdobálás is volt, aminek a végén a Renault vezetését eltiltották a versenyektől, a szponzorok pedig otthagyták a csapatot.A szabályok minden évben változnak, mindig találnak ki valami marhaságot, valami radikálisat, ami miatt az autókat is át kell tervezni (pénz), de mindig a nézők elégedettségét hangoztatják, számukra az a legfontosabb. Erre ma megint meghúzták a tutit, megint kinyomták a szemünket, utána hazudtak egy jó nagyot, és büszkén kihúzzák magukat.
Na, ez volt az. Állj félre, Felipe, hiába dolgoztál, van, aki fontosabb, bocsi! A csapat mindenek előtt!
A Formula 1 mára a pénzről szól. Nem „Gyere ki a pályára, játszuk le!”-dolog. A Formula 1 bohóckodás, egy csinált valami, amiben emberek kockáztatják az életüket azért, hogy uraik és parancsolóik megszedhessék magukat. Persze csorgatnak nekik is valamennyit, de a dicsőségért harcolni már nem kunszt, a száguldó cirkusz elvesztette varázsát. Ilyen mondatokkal, és azzal, ami ilyen mondatok után történik. Meg van vakítva mindenki a nagy csillogással, amivel egy futam jár. A televíziós kommentátorok (RTL Klub) is birka módon egyetértenek, hogy a csapat, a csapat, megmagyarázzák, hogy ez így jó, ez a F1.
Nekem nem. Nem, ha a nézőket átverik, pilótáknak (és nem csapatoknak) szurkolókat megcsalnak. Motivációt veszít a pilóta is, akivel átadatják munkája gyümölcsét, és jogosan gondolhatja „Minek dolgozzak, úgyis elveszik.” Pénzért. Ne élvezetből, ne a dicsőségért, mára már csak a pénz maradt.
Nekem a Formula 1 a motorok dübörgése, az égett gumi és benzin szaga, zászlók a lelátón, baráti hangulat a szurkolók között, a technika, a sebesség, a tiszta játék, a show. És nem a pénz.

Címkék: , , , , ,

2 Comments:

Blogger Andi said...

Na, a tegnapi bocsánatkérős videót már le is vetette a jutyúk a feltöltővel. Jellemző... Persze ettől még rengetegen voltunk szerte a világon szem- és fültanúi annak, ami történt, a mi fejünkből nem tudják kitörölni.

Ami mostanában folyik részint a Ferrari-nál, részint az egész Formula 1-ben, az botrányos, felháborító, és mint gyerekkorom óta F1-rajongó, kikérem magamnak! Kikérem magamnak, hogy elvegyék tőlem a verseny izgalmát, tisztaságát, a győztes megérdemelt örömének látványát, kikérem magamnak, hogy manipulálják az eredményt a fülem hallatára és a szemem láttára, és utána még a pofámba is hazudják, hogy nem is így volt. Dehogynem!

Kiminek volt igaza, neki ettől fölfordult a gyomra, le is lépett, és most tök jól érzi magát abban a másik kategóriában.

13:19  
Anonymous Névtelen said...

A FERRARI MINDÍG PISZKOS LAPOKKAL JÁTSZOTT!!
lÁSD SCHUMI!!!
Ő SEM LETT VOLNA 7*-s, ha nem kérték volna meg éppen aktuális társát, hogy ÁLLJ FÉLRE!!!!
UNDORÍTÓ!!!
EZ NEM SPORT!
ANNO A TALMÁCSIT IS SZIVATTÁK, MERT NEM ÁLLT FÉRE a MIKA KALLONAK!
DE VOLT BENNE ANNYI TÖKÖSSÉG, HOGY NEM TETTE MEG!!
GYŐZZÖN A GYORSABB!!!

19:44  

Megjegyzés küldése

Links to this post:

Link létrehozása

<< Home