2010-08-31

9. Országos Lada Találkozó, Gárdony




Tamás barátommal szombat-vasárnap Gárdonyban voltunk a 9. Országos Lada Találkozón. A több száz régi/újjá varázsolt/saját mintára átalakított szovjet csodák különleges hangulatot adtak az egész rendezvénynek, ennyi Ladát egyszerre máshol nem látni. Itt senki nem kérdezte tőlem, hogy "miért nem veszel egy normális kocsit?", itt mindenki érezte a Lada feelinget, mindenki látta a kocsikban azt a pluszt, amit a hétköznapi többség már nem lát, vagy sosem látott.
Szombaton a Velencei tó körül csinált a csapat egy autókázást, azaz a sok-sok gépezet puszta mennyiségével bedugította az utakat. Élmény, hogy egy ilyennek részese vagy belülről, amikor emberek tódulnak ki az utcák mellé, hogy láthassák a Ladák máig megbecsült darabjait, integetve, köszöngetve, bíztatva minket (esetleg mobiltelefonnal kézben fényképezve).

Délben gulyással lettünk megvendégelve, délután találkozó szépe verseny volt, aztán csapatjátékok következtek mind mind a Lada típusok köré építve. Tomival estére sátor mellett grillezgettünk, borozgattunk, beszélgettünk, aztán össznépi buli is volt.




Másnap a nap nehezen akart elkezdődni, a beígért programok csak 2-3 órás késéssel kezdődtek. Volt autószépség verseny, hangnyomás verseny (kinek szól nagyobbat a kocsija kívül-belül). Késő délután pedig a parkolóban gumifüstölős-kerékcsikorgatásos pörgés zárta a rendezvényt, ami annyira elnyerte a tetszésemet, hogy jövőre ismét tervezek részt venni.



Talán nagyobb csapattal, ha minden jól megy, akkor a csapatjátékokban is indulhatunk.
Na, jövőre!

További képek a Lada Club Hungary oldalán itt, itt és itt.

Címkék: , , , , , ,

0 Comments:

Megjegyzés küldése

<< Home